dinsdag 16 december 2014

kerst voorbereidingen


DE kerst staat voor de deur en dan bedenk je dat je straks gasten krijgt….

Dat betekent opruimen.

In deze familie probeer ik voordat het kokkerellen begint alles aan kant te hebben. En dat betekent grofweg dat deze week in het teken staat van poetsen en poetsen en opruimen. De eerste bestellingen plaatsen en niet te vergeten kerstkleding kopen want ook dat wil je niet tot het laatste moment uitstellen…

Hoe kun je het beste alles aan kant hebben op tijd zodat je niet met een gekreukeld tafelkleed aan het kerstdiner zit. Begin als eerste met alles te wassen en te drogen. Tafelkleden die je met kerst nodig hebt. Was je uit en strijk je en leg je apart voordat er niet uitwasbare vlekken erop komen.

Dan een tip verschoon je elke week je dekbedhoes, wacht nu tot drie dagen voor kerst. Dan heb je een schoon bed en hoef je niet alles op het laatste te doen.

Badkamer poetsen, zo`n vier dagen van te voren, dan stofzuig je de dag voor kerst nog even en poets de wastafel en klaar ben je..

Zeker als je slaapgasten hebt , die komen door heel je huis en dan is het wel fijn om te stoffen. Doe dit met een natte doek met een sopje dan blijft het stof langer weg. Met een droge doek verplaats je alleen het stof..

Bedenk ook wat je aan tafelaankleding wilt doen zodat je borden, glazen etc. extra kunt afwassen en er is niks mis mee om je tafel te dekken voordat de gasten komen. Doe je dit langer dan een dag van te voren leg dan per bord een theedoek erover voor het stof!

Dan weet je ook wat je te kort komt en kun je het nog bijkopen..

De laatste tip relax let op de grote lijnen. Visite komt echt niet in elke hoekje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je me een berichtje stuurt...